Muntanya adaptada

Muntanyes de llum neix de l’amor per la muntanya, de les ganes de compartir, guiar i descobrir noves experiències. A Muntanyes de llum som professionals en el muntanyisme que desitgem transmetre la nostra manera de viure l’aire lliure, per tal de viure, gaudir i sentir cada paisatge amb tothom qui ho desitgi.

La pràctica del muntanyisme aporta molts beneficis pel nostre benestar en general sobretot degut a la pràctica de l’activitat física però no hem d’oblidar que practicar aquest esport en contacte amb la natura fa que millori el nostre estat d’ànim i autoestima alhora que gaudim de  magnífics paisatges fent exercici. La pràctica d’aquest esport tant en sec com amb neu, és un passatemps divertit i sa que es practica arreu del món, amb gent de totes les edats, sense distinció de condició ni capacitats.

A dia d’avui la pràctica del muntanyisme encara no és accessible a totes les persones que desitjarien practicar aquest esport i per aquest motiu, a Muntanyes de Llum, volem incrementar les experiències i oportunitats de participar en entorns comunitaris i naturals a totes aquelles persones amb diversitat funcional que ho desitgin. Portem a terme activitats esportives a l’aire lliure adaptant la seva pràctica i oferint els suports adequats per facilitar la seva participació, eliminant així les barreres i dificultats que acostumen a trobar-se en el camí cap a la inclusió social. L’objectiu és oferir oportunitats reals d’aquesta pràctica esportiva i estem convençuts que facilitant aquestes oportunitats, facilitem també la continuïtat de la pràctica del muntanyisme en un futur.

Concretament volem organitzar sortides per a persones amb diversitat funcional de totes les edats ( nens/es, joves i  adults) per aproximar-les al medi natural i als beneficis que es generen en la pràctica d’un esport a l’aire lliure. Els beneficis son tals com la millora de la seva qualitat de vida en general, i al benestar físic i emocional en particular, menors dificultats per a dur a terme les tasques de la vida diària, millores en la marxa, la coordinació, la postura corporal i el seu equilibri, millores a nivell muscular, desenvolupament de la força, la resistència i la flexibilitat, en la memòria i en el procés d’aprenentatge, de l’autoestima i en les habilitats socials.

Les activitats que oferim són la pràctica del senderisme i la pràctica de raquetes de neu. Ambdues activitats es poden adaptar i/o modificar per facilitar-ne la pràctica en funció de les necessitats de cadascú i es poden practicar tant de manera inclusiva, compartides amb persones sense discapacitat (familiars, amics, companys,…), com amb grups d’un mateix col·lectiu.

La nostra intenció en els projectes de muntanya inclusiva és ajustar les activitats i el material amb la finalitat de fomentar la participació activa i efectiva de tots els participants per tal de poder gaudir dels seus beneficis a nivell de sensibilització, coneixement i respecte a la diferencia, i fomentar també estils de vida saludable a través d’estils de vida actius. A més l’esport inclusiu és una de les maneres de realitzar exercici més altament recomanable, i no només pel benestar físic i mental que comporta, sinó perquè a més s’aconsegueix millorar la inclusió social de la persona a través d’una pràctica en comú.

El sedentarisme és un greu problema de la societat en general però impacta amb major incidència a les persones amb diversitat funcional. Per aquest motiu des de Muntanyes de Llum creiem que tant des de les pròpies associacions com de les mateixes famílies, és summament important transmetre la importància que té realitzar la pràctica esportiva del muntanyisme. I nosaltres us podem ajudar. És una projecte de conscienciació i de pràctica d’un esport que té per destinatari el col·lectiu de persones amb discapacitats, però també a la societat en general.

Des de Muntanyes de llum volem treure barreres, apropar-vos la muntanya i obrir nous horitzons plens de MUNTANYES DE LLUM.

 

“La finalidad más noble del deporte para las personas con discapacidad, es ayudarlas a restaurar la conexión con el mundo que los envuelve”.

Dr. Sir Ludwig Guttmann